Kiteljesedés – a stúdió története

Published on

Blog

Kiteljesedés – a stúdió története ♥

Van egy érzés, ami a boldogságnak és a jólétnek az egyik alapja: az érzés, hogy jó helyen vagyok! Jó helyen vagyok a testemben, az életemben, jó társaságban vagyok, jól vagyok. Ha megfigyelitek, egyre tudatosabbak kezdünk lenni a saját jólétünkkel kapcsolatban. Odafigyelünk az étkezésre, időnként hagyjuk kikapcsolni az elménket, döntéseinket igyekszünk a boldogságunk tekintetében meghozni, és nem mellesleg elkezdtünk figyelni a testünkre.


És akkor jött egy hely, ami mindezen törekvéseinknek teret adva gondoskodik arról, hogy jól érezzük magunkat. A stúdió, ahol nem csak a testedet tudod kimunkálni, hanem funkcionálisan tudod felépíteni és megerősíteni a testi, lelki és szellemi egészségedet. Ez a Daily Dose Szeged. Aki pedig a stúdiót megálmodta, és minden nap tovább álmodja, az nem más, mint Hutterer Zsófia, a nő, akinek energiái minden nap megtöltik élettel a stúdió termeit és aki keresgélés nélkül találta meg társait, akik nap mint nap vele tartanak ezen az álmokból épített úton.


Mindig is kíváncsi voltam, hogy ez a sikersztori hol kezdődhetett, aztán megértettem, hogy sokkal összetettebb fejlődéstörténetről van szó, minthogy “egyszer csak kitaláltam, hogy ez lesz”.


Zsófi hatévesen lett szerelmes a gerendába, amikor szertornász édesanyja először levitte Bácsalmáson a tornaterembe. Attól kezdve a szertorna tizenkét évig volt az élete része. A sportolás mellett nemcsak az alakja formálódott, hanem a személyisége is. Összetartó közösségben szocializálódott, olyan emberek között, akik motiváltak céljaik elérése érdekében, nem mellesleg így még szorosabb lehetett édesanyjával való kapcsolata a még intenzívebb együtt töltött időnek köszönhetően.

Érettségi után Szegedre jött tovább tanulni, itt azonban az egyetemen nem volt szertorna, így találkozott a crossfittel. Mint a szertornánál, itt is adott volt egy jó közösség, akikre családként tekinthetett, ám a sport maga már nem csak a testről akart szólni, hanem egy lelki menekülés útja is lett a szülők halála miatt.


Az utóbbi években, immár egy sikeres vállalkozással az életében, fallabdázni jár. Szerintem nem lesz meglepetés, hogy szintén egy vagány közösség tagjaként sportolhat saját maga szórakoztatására.

Az ív, amit leírt bármelyikünk életében megjelenhet, hiszen a sportolásnak csak egy része szól a testmozgásról és ehhez csatlakozik mindig egy más cél, ezek aránya azonban folyamatosan változik, hiszen végtére is mindig azt keressük, hogy hogyan fogjuk jobban érezni magunkat.


Arra a kérdésemre, hogy mikor volt az első pillanat, amikor tudatosult benne, hogy a testi, lelki és szellemi egészség kéz a kézben jár, egyszerű volt a válasz: így született. Mindig benne vot, csak formálódott. Edzőként az első pillanattól kezdve eszerint vezette vendégeit. Persze befelé ez kicsit másképp működött, hiszen az otthonról hozott, önmagát elnyomó attitűd -a veszteségek és nehézségek egymásutánjainak hatására- csak nőtt. Akkor még edzőként eszébe nem jutott, hogy saját helye is lehetne, kényelmesebb volt belehelyezkedni az alkalmazotti szerepkörbe. Aztán jelzett a test és érkezett a felismerés, hogy valami nagyon nincs rendben. Mindez a Covid kellős közepén és itt jött a nagy váltás.


,,Gyakorlatilag beköltöztem a garázsba és a fizetésemet két hónap alatt megdupláztam. Hiszek abban, hogy a pénz energia által jön és abban a garázsban volt egy nagyon jó energia, hogy én szeretnék valamit és az működik. Az emberek csak jöttek és jöttek, annak ellenére, hogy egy alig pár négyzetméteres lyukban ültem egy olajradiátor mellett, sokszor pokrócban, annyira hideg volt és a benzinkútra jártam pisilni, mert vécém sem volt.”


A traumák letételének és az önmunkának az lett az eredménye, hogy öt hónap után a garázsból egy kétszobás stúdiólakásba költözhetett, először másodmagával, aztán hárman lettek és a vendégeikkel együtt tizenegy hónap alatt kinőtték az akkori helyet. Két és fél év alatt, a garázsból egy közel 180 négyzetméteres stúdió lett, és az egyszemélyes edzőségből egy tíz fős csapat épült, kiegészülve egy asszisztenssel. Természetesen rendhagyó módon, hiszen soha nem akkor találta meg a csapat legújabb tagját, amikor szerette volna, mégis úgy érzi, hogy mindenki pontosan akkor csatlakozott, amikor az a legjobb volt.


A funkcionális edzések, a pre- és rehabilitáció és a jóga mellett végre volt lehetőség nyitni a gyerekek felé is, így hát a stúdióban most már a legkisebbek is megtalálhatják azt, amiben örömüket lelik, legyen az kreatív foglalkozás, torna vagy akár jóga. Mindemellett foglalkoznak kismamákkal is, hogy minél könnyebben viselhető legyen a várandósság; illetve élsportolókat is edznek.
A test jólétének állapotát ugyanakkor masszázzsal, köpöllyel és flossingal is segítik. A lelki egészség megőrzésére pedig nyirok- és oldómasszázsok vehetőek igénybe. Emellett havonta egyszer Zsófi által vezetett családállításra is lehet jelentkezni.
A jövőben pedig business coaching és különböző workshopok várhatóak.

,,Tulajdonképpen minden az egészséges testet és elmét szolgálja. Nyilván, aki szeretné kitesizni magát, az egy jó velejárója a dolognak, de alapvetően a legtöbb vendég azért jár, hogy jól érezze magát. Én úgy gondolom, hogy így érdemes élni, sehogy máshogy.”

Ez a kiteljesedés jellemzi leginkább a Daily Dose Szeged stúdiót. Határ a csillagos ég, de ha engem kérdeztek, ez a csapat még azon is túlmegy majd, hiszen a tudatos célkitűzések, az összetartás és kitartás szülik az életben a legvagányabb dolgokat! Egy ilyen közösség részesének lenni pedig egyértelműen hálával tölti el az ember szívét és motivációt meg értelmet ad az életnek.♥